POSLODAVCI

Ukoliko tražite mlade i predane zaposlenike,  došli ste na pravo mjesto. Institut Educa surađuje sa više od 150 sveučilišta Hrvatskoj i u svijetu, a mnogi fakulteti među njima imaju model obrazovanja koji uključuje obaveznu stručnu praksu. Tvrtke svih veličina imaju priliku surađivati s nama na obuci kvalificiranog mlađeg osoblja, za koje vjerujemo da mogu postati vaši kvalitetni stalni djelatnici u budućnosti.

Ovisno o programu studiranja i godini studija, naši studenti trebaju praksu od 3 do 12 mjeseci. Kako se uglavnom radi o stranim studentima ili Hrvatima koji studiraju u inozemstvu, za obavljanje prakse ili izvještavanje o njoj potrebno je da mentor zna engleski jezik. Također, potrebno je osmisliti plan prakse ili stažiranja, kako bi osoba dobila kvalitetno iskustvo iz prakse, a vi imali koristi od njenog rada. Naravno, mi ćemo vam u svemu pomoći.

 

Najlakši primjer organiziranja dobre prakse je student ili studentica  koja studira hotelijerstvo u Švicarskoj. Nakon prve godine studija oni imaju obveznu praksu od 6 mjeseci u odjelu hrane i pića, a nakon druge godine u hotelskoj prodaji i recepcijskom poslovanju. Na Master nivou, većina studenta je orijentirana prema praksi u korporacijskom poslovanju jer su operacije već prošli.

Pitate se sada, trebamo li ponuditi honorar studentu na praksi. Ako ste u branši u kojoj nedostaje kvalificiranih kadrova, onda znate da se za kvalitetnog studenta s vama bore deseci tvrtki, ne samo u Hrvatskoj. U Njemačkoj gotovo 20% studenata prima stipendije tvrtki tijekom cijelog školovanja, kao i honorar za vrijeme prakse. Gore spomenuti studenti hotelijerstva iz Švicarske na svojim fakultetima svaki semestar imaju velike sajmove poslova na kojima imaju priliku osobno razgovarati sa predstavnicima velikih svjetskih lanaca hotela, luksuznih trgovina, mega evenata poput Olimpijade, kao i s malim tvrtkama i butik hotelima. Studenti postavljaju konkretna pitanja o praksi, ali i mogućnosti razvoja karijere u toj tvrtki.

 

Neki od naših studenata bez obzira na privlačne ponude u inozemstvu, žele praksu odraditi u Hrvatskoj iz osobnih razloga. Oni znaju da su honorari neusporedivo niži ili ih u njihovoj struci možda ni nema, no zato traže kvalitetno iskustvo. S obzirom da sa svim studentima prolazimo profesionalnu orijentaciju i dobro poznajemo njihovu motivaciju, radno okruženje, zadatke koji im odgovaraju, interpersonalne vještine i potencijal za liderstvo, pomažemo im selektirati projekte u kojima će se dodatno izgraditi.

Istovremeno, tvrtkama pomažemo selektirati idelane studente za vaše projekte, organiziramo regrutaciju na stranim sveučilištima koja su vama target, kao i daljnju izobrazbu vaših postojećih djelatnika, na certificiranim programima u inozemstvu ili online.

Ako ste zainteresirani za našu ponudu, molimo da popunite obrazac u nastavku:

suradnja - kontakt

Institut za profesionalno usmjeravanje i međunarodnu suradnju u obrazovanju EDUCA

Zapratite nas na društvenim mrežama: