Jim Tamm

Jim Tamm

Jim Tamm bivši je sudac i stručnjak za izgradnju suradničkih okruženja na radnom mjestu, s 40 godina iskustva u području izgradnje saveza i rješavanja sukoba. Kao viši državni odvjetnički sudac u državi Kaliforniji posljednjih 25 godina, Jim je posredovao pri više od tisuću sporova o zapošljavanju.

Njegove zakonske odluke utjecale su na nacionalnu radnu politiku u Sjedinjenim Američkim Državama. Napisao je materijale za obuku koji su objavljeni na četrnaest jezika. Kalifornijski senat, Kalifornijska skupština i Odbor za zapošljavanje u Kaliforniji nagradili su Jima za njegov rad i doprinos u izgradnji suradničke kulture u radnom okruženju.

Njegova najnovija knjiga, Radikalna suradnja (koautor Ron Luyet), proteklih je devet godina provela na Amazonovoj listi najprodavanijih knjiga o radnom mjestu, organizacijskoj psihologiji, suradnji i pregovaranju.

Jim je bivši profesor prava, a trenutačno je dio Međunarodnog menadžerskog programa Stockholmske škole za ekonomiju, Upravnog programa za upravljanje pri NASA-i, te Akademije rukovođenja kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu i Wallenberg instituta u Švedskoj.

Jimova raznolika baza klijenata uključuje međunarodne organizacije poput Ujedinjenih naroda, NASA-e, Toyote i Boeing-a, američke vojske i mornarice, kao i sveučilišta, financijskih institucija, farmaceutskih tvrtki i proizvođača igračaka.