Što je Radical Collaboration?

Institut Educa

Što je Radical Collaboration?

02 Feb 2018 No Comment 613 Views

Na našem tržištu je trenutno prisutno dosta alata koje koriste tvrtke, HR menadžeri, psiholozi i coachevi u upravljanju timovima i na povećanju produktivnosti unutar svojih tvrtki. Postaje sve već izazov izabrati ono što donosi mjerljive rezultate koji se mogu sustavno pratiti u svakoj organizaciji.

Upravo iz tog razloga htjeli bismo Vam skrenuti pažnju na istraživanje koje su proveli profesori s Harvarda John Kotter i James Heskett. U njihovom istraživanju „Korporativna kultura i učinkovitost“ sudjelovalo je više od 200 korporacija iz 20 različitih industrija, svi sa NY burze. Od tih 200+ kompanija odabrali su one koje su imale jasno određenu korporativnu kulturu koja ulazi u jednu od dvije kategorije: prva kao kultura suradnje s nazivom Zelena zona, te druga u kojoj nedostaje suradnje (zbog straha, natjecanja, rezigniranosti, itd.) s nazivom Crvena zona.

Nakon toga uspoređivali su te dvije grupe u periodu od 11 godina i istraživali nekoliko faktora kao što je neto prihod, rast cijena dionica, rast dobiti i povećanje radne snage. Rezultati koje su dobili bili su zapanjujući:                            

Razdoblje od 11 godina Zelena zona Crvena zona
Rast neto prihoda 756 % 1 %
Rast cijena dionica 901 % 74 %
Povećanje dobiti 682 % 166 %
Povećanje radne snage 282 % 36 %

Dopustite da Vam prenesemo što znači crvena a što zelena zona, te prezentiramo Radical Collaboration metodu i pokažemo kako Vaša kompanija može profitirati u budućnosti koristeći jednostavne i pouzdane alate za upravljanje ljudskim potencijalima.

Radical Collaboration je metoda izgradnje i održavanja dugotrajnih produktivnih odnosa uz povećanje Vaših sposobnosti pregovaranja i zastupanja vlastitih interesa u svakodnevnim okolinostima kao i u sukobima.

Iskoristite priliku i upoznajte tvorca Radical Collaboration metode, Jim Tamma, bivšeg suca i stručnjaka za izgradnju suradničkih okruženja na radnom mjestu, s 40 godina iskustva u području izgradnje saveza i rješavanja sukoba. Kao viši državni odvjetnički sudac u državi Kaliforniji posljednjih 25 godina, Jim je posredovao pri više od tisuću sporova o zapošljavanju. Trenutačno je dio Međunarodnog menadžerskog programa Stockholmske škole za ekonomiju, Upravnog programa za upravljanje pri NASA-i, te Akademije rukovođenja kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu i Wallenberg instituta u Švedskoj.

Gordana Kolenko, prof., direktorica BHV i predsjednica Instituta Educa prvi je certificirani trener Radical Collaboration programa u Hrvatskoj te certificirani voditelj profesionalnog usmjeravanja kroz Harrison Assessment alate. Nakon što vas Jim Tamm osvoji svojom metodom, istu ćete moći i primijeniti uz našu pomoć. Vaš ključni tim ima mogućnost kroz trodnevnu radionicu proći posebno osmišljene interaktivne vježbe i simulirane slučajeve u kojima ćete bolje doživjeti sebe i druge u potencijalno konfliktnim situacijama. Spoj predavanja, vježbi, refleksije i povratne informacije od strane voditelja i grupe pomoći će Vam u brzoj implementaciji navedenoga. Kada primijenite naučeno u svoj profesionalni i osobni život pozitivne promjene će se početi dešavati, a prenošenjem vještina na kolege omogućit ćete ubrzani rast i razvoj Vaše tvrtke.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *